Wijnhuis : Vigneti VillaBella – Villa Cordevigo.
Druif : 60% Corvina, 20% Cabernet, 20% Merlot.
De wijnstokken zijn minimum 35 jaar.
Productie indicatie : 7000 a 8000 kg/ha.
Snoeimethoden : Traditioneel Pergola Veronese.
Bodem : Kleiachtige kalksteen, met kleine steentjes/kiezels aanwezig.
De oogst : Manuele oogst vindt plaats rond eind oktober.
Vinificatie : Eerst worden de druiven gedroogd in geventileerde ruimtes voor 2 a 3 maanden, afhankelijk van het klimaat en de oogstomstandigheden.
De maceratie vindt plaats in contact met de schil gedurende 10-14 dagen, bij een gecontroleerde temperatuur, zodat de aroma's van rijp fruit volledig kunnen worden geëxtraheerd.
Hierna volgt de fermentatie voor enkele maanden in inox vaten.
De veroudering gebeurd voor 60% in kleine houten eiken vaten van 228L en 40% verouderd in kersen houten vaten van 700L
De wijn blijft voor minimum 2 jaar tot zelfs 3 jaar rijpen in deze vaten, na het bottelen blijft de wijn nog 6 maanden op fles in het wijnhuis zelf.
Geur : Intense aroma's die doen denken aan rode vruchten en gedroogde kruiden.
Smaak : kersen en kleine bessen, met lichte hints van cacao, pruimen en tabak.
Geconcentreerd en omhullend in de mond, met zachte en elegante tannines en een langdurige afdronk.
15%
75 CL
2016