Wijnhuis : Levii.
Druif : 20% Pinot Nero 80% Chardonnay
De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 20 tot 25 jaar.
Productie indicatie : 60 q/ha
q = Quintale // 1q = 100 kg dus 60q = 6000 kg/ha of max 42 hl/ha. = 4200 L per ha.
Snoeimethoden : Guyot
De oogst : manuele oogst vindt plaats in de tweede helft van september op 650 m boven de zeespiegel in de regio ten westen van Trentino in de vallei “Valle Giudicarie”.
Zuidelijke ligging op een steile helling.
Vinificatie : Metodo Classico Trento D.O.C. 6 maanden fermentatie.
De Cuvée is klaar rond april en de Tirage gebeurd in Juni, dan krijgt hij de reserve wijn toegevoegd voor een 2e gisting op fles, hierna verouderd hij verder op fles voor minimum 66 maanden en dan pas wordt deze tot een eindproduct voor consumptie klaargemaakt.
Geur : Het is even uitnodigend als intens, waardoor het rijk en complex is.
Ritmisch en zuiver, gekonfijte citrus, sinaasappelschillen en gedroogd fruit, hints van frambozen en wilde aardbeien die ons herinneren aan de aanwezigheid van pinot noir. Dit alles bekroond door een achtergrond van broodkorst en gember, wat een grote finesse geeft.
Smaak : Omhullende en gestructureerde proeverij, met een altijd aanwezige frisheid, een evenwichtige en romige sensatie die rijk, bevredigend en aanhoudend is.
Waarbij de smaakcomponent van de Pinot Nero een elegante Chardonnay verfraait en kracht en structuur geeft.
Absoluut een fijne en smakelijke afdronk.
12,50%
6 - 7 g/l (Dosaggio / restsuikers per liter)
75 CL
2017 (66 maanden hergisting op fles / sui lieviti)