Wijnhuis : Vigneti VillaBella – Villa Cordevigo.
Druif : 80% Garganega, 20% Sauvignon Blanc.
De wijnstokken zijn minimum 20 jaar.
Productie indicatie : 9000 kg/ha.
Snoeimethoden : Traditioneel Pergola Veronese.
Bodem : Kleiachtige kalksteen, met kleine steentjes/kiezels aanwezig.
De oogst : Afzonderlijke manuele oogst vindt plaats in de eerste weken van oktober.
Vinificatie : Eerst worden de Garganega druiven gedroogd in geventileerde ruimtes voor een 3 tal weken, de Sauvignon Blanc druiven ondergaan deze procedure niet.
De Garganega en de Sauvignon Blanc ondergaan ook een gescheiden maceratie, bij beide blijven ze in contact met de schil onder een gecontroleerde temperatuur.
Hierna volgt de fermentatie en komen beide druivensoorten voor het eerst samen en dit voor enkele maanden in inox vaten.
De veroudering gebeurd in Franse eiken vaten (Allier) van 30HL.
De wijn blijft voor minimum 8 maanden tot zelf 18 maanden rijpen in deze vaten, afhankelijk van jaar tot jaar.
Na het bottelen blijft de wijn nog 3 maanden op fles in het wijnhuis zelf.
Geur : Het heeft een intens aroma, met frisse hints van gouden appel, witte pruim, ananas en citrusfruit, waaraan elegante plantaardige hints van salie en wilde bloemen.
Smaak : vol, rijk, hartig, met een overtuigende fruitige zachtheid en elegante bloemige herinneringen en in de mooi lange zachte afdronk herkennen we de boeiende minerale.
Wat een climax !
13,5%
75 CL
2018